Első lépés a hallásvizsgálat

Ha úgy gondolja, hogy Önnek, vagy valamelyik családtagjának probléma lehet a hallásával, ne habozzon tovább, tegye meg az első lépést! Jöjjön el, vagy kísérje el rokonát, ismerősét az Auris Hallásközpontba, ahol elvégezzük a hallásvizsgálatot*. Ennek eredményétől függ minden további teendő. Munkatársaink részletesen elmagyarázzák a lehetséges hallási megoldásokat, majd ezek közül Önnel együtt választják ki a legmegfelelőbbet. Megtanítják a hallókészülék és tartozékainak kezelésére – sőt, a későbbiek során is bátran fordulhat hozzájuk kérdéseivel.

Tudjon meg többet!

 

*A hallásvizsgálat ingyenes azon pácienseink számára, akik az Auris Hallásközpontban próbálnak és vásárolnak hallókészüléket. Ingyenes továbbá gyors hallásszűrés esetén is, leletezés és dokumentáció, vagy bármilyen igazolás kiadása nélkül.

 

A hallásvizsgálat az alábbi esetekben díjköteles:

  • Ha Sinosz igazolás kiadásához kéri a páciens
  • Ha egyéb igazolások (pl. adókedvezmény vagy munkaalkalmasság megállapítása, stb.) kiadása céljából kéri a páciens
  • Ha a páciens külső rendelésről érkezik, fülészeti vizsgálat céljából

 

A díjazás: 8 000-10 000 Ft, a hallásvizsgálat típusától függően

 

Mennyibe kerülnek a hallókészülékek?

 

Hogyan történik a hallásvizsgálat?

 

Hallásvizsgálat az Auris Hallásközpontban

Hallásvizsgálat az Auris Hallásközpontban

Ha még nem végeztetett hallásvizsgálatot, teljesen természetes, ha kicsit tart attól, „mi fog történni ott Önnel”. Szeretnénk megnyugtatni: a hallásvizsgálat csöppet sem kényelmetlen vagy kellemetlen, leginkább egy játékos teszthez hasonlítható – aminek az eredményét azonban nagyon is komolyan kell venni.

 

Ön kényelmesen elhelyezkedik egy ablakkal ellátott, hangszigetelt kis fülkében. Fejhallgatón keresztül először az egyik, majd a másik fülébe különböző frekvenciájú hangokat sugároznak. Kézfeltartással vagy más módon jeleznie kell, amikor meghallja az adott frekvencián először halkan, majd egyre erősebben megszólaló hangjelet. Az így meghatározott hallásküszöbértékei kijelölik a hallásgörbéjét, más néven audiogramját, ami nélkülözhetetlen a megfelelő hallókészülék kiválasztásához.

 

Előfordulhat, hogy a szakemberek másfajta hallásvizsgálatok elvégzését is javasolják. Máshol készített audiogramjukkal is várjuk pácienseinket, hogy visszaadhassuk nekik a hallás örömét.

 

Jelentkezzen be hallásvizsgálatra, kérjen időpontot!